Ansökningskurs musikutbildningar

 

Under ansökningskursen vill vi ge dig en upplevelse av hur det är att studera på Birka. Förutom ditt huvudinstrumentprov får du bl a information om skolan, delta i olika lektioner och lyssna på konserter.

Start 5 april 08.30

Slut 6 april 14.45

Varmt välkommen med din ansökan!

Du hittar ansökan på respektive profils utbildningssida. 

Kostnad

Ansökningskursen är avgiftsfri. Om du önskar äta på skolan säljs ett matpaket innehållande 2 frukost, 2 lunch, 1 middag samt kvällsfika och frukt för 300 kr.

_X2L5319

Klassiska musikutbildningen

Du som söker den klassiska utbildningen: Skicka in dina noter på det stycket du vill ha ackompanjemang på (du kan bara få ackompanjemang på ett stycke) till Stephanie Wendt- Johnson

Gör det snarast så att din ackompanjatör hinner förbereda sig, senast 21 mars!  Om du skickar in senare kan du inte räkna med att få ackompanjemang.

light

Bo på Birka

Du som önskar logi under dagarna måste själv boka detta. På Birka finns det ett begränsat antal rum att hyra för 200 kr/natt tag med egna lakan och handdukar. Städning ingår inte i avgiften. Kontakta Carina för bokning av rum.

 

book

Har du funderingar?

Vi ser framemot att träffa dig under ansökningsdagarna. Har du funderingar så vänd dig i första hand till lärarna under respektive utbildning.
Om du skulle få förhinder och inte kan komma på ansökningsdagarna så kontakta Roy Okutani.

 1. Får jag betyg på Folkhögskolan?

  Nej, folkhögskolan ger inga betyg i enskilda ämnen utan har ett eget bedömningssystem. Den som studerar på behörighetsgivande kurs (allmän kurs) kan få ett studieomdöme som är en sammanfattande bedömning av studieförmågan. Detta grundar sig på en gemensam bedömning som görs av alla dina lärare på skolan.

  Du kan också få ett behörighetsintyg där folkhögskolan intygar att du har uppnått en viss behörighet i ett ämne.

 2. Finns det platser kvar på någon kurs?

  Ja, det kan finnas lediga platser på en del folkhögskolekurser, särskilt i början av terminerna. Hör av dig till oss för att få besked om det finns platser kvar på utbildningen du vill gå.

 3. Kan jag bo på Birka?

  Ja, vi har ett internat med ca 70 bäddar, vilket innebär att de kursdeltagare som vill kan bo på skolan. Internatet är en viktig del av folkhögskolans studiemiljö och ger dig chansen att bo en period på en plats du kanske aldrig skulle komma till annars.