Seniorernas musikskola

Vi vill ge dig inspiration att utveckla dina musikaliska färdigheter och samtidigt träffa andra som delar ditt intresse. Kursen är oberoende av instrument och teoretiska förkunskaper. Vi vill dock att du redan spelar ett instrument eller sjunger.

 

ANMÄL DIG HÄR

Tider

Start: 15 mars 2019

Slut: 24 maj 2019

Fredagar 10.00-14.00 (30 minuters lunch)

Totalt 10 tillfällen

Mål

Deltagarna ska genom nya eller återvunna kunskaper inspireras till eget musikutövande, enskilt och i grupp. Musik, rörelse, socialt utbyte och meningsfullt lärande syftar till ökad mental och fysisk hälsa. Förståelse för musikens grunder och möjligheter som socialt fundament skapar nya kontaktytor.

Innehåll

 • Musikhistoria/musiklyssning
 • Musikteori och gehör
 • Ensemblespel
 • Improvisation

Lärare

Fredrik Mårtensson

 

 

Administrativ avgift

1400 kr

I den administrativa avgiften på 1400 kr inkl. moms ingår material i form av noter samt fika.

pexels-photo-52649

Du har rätt till 14 dagars ångerrätt från dagen du anmäler dig.
Efter dina 14 dagars ångerrätt gäller:
Avbokning fram till två veckor innan kursstart: 500 kr i administrativ avgift
Senare än två veckor till kursstart: Ingen återbetalning av kursavgift

Fullbokad kurs

Vi gör såklart allt för att alla som anmäler sig ska få en plats på kursen. Men om kursen skulle vara fullbokad så ställs du i kö på vår reservlista.

Inställd kurs

Vi har rätten att senast två veckor innan kursstart ställa in kursen om vi inte fått tillräckligt många deltagare. Självklart får du då tillbaka hela avgiften.

För mer information

Hittar du inte informationen du söker så kan du vid frågor om kurserna kontakta:
Mattias Nordqvist
E-post: mattias.nordqvist@birkafolkhogskola.se

 1. Finns det platser kvar på någon kurs?

  Ja, det kan finnas lediga platser på en del folkhögskolekurser, särskilt i början av terminerna. Hör av dig till oss för att få besked om det finns platser kvar på utbildningen du vill gå.

 2. Kan jag bo på Birka?

  Ja, vi har ett internat med ca 70 bäddar, vilket innebär att de kursdeltagare som vill kan bo på skolan. Internatet är en viktig del av folkhögskolans studiemiljö och ger dig chansen att bo en period på en plats du kanske aldrig skulle komma till annars.

 3. Vad kostar det att studera på Birka?

  Själva undervisningen på Birka är avgiftsfri. Däremot får deltagare betala för kurslitteratur, studiematerial, studieresor, lunch m.m. De som väljer att bo på internat betalar även för kost och logi. Kostnaderna varierar mellan olika utbildningar beroende på materialåtgång och finns specificerade under varje utbildning.