Yogahelg – höstretreat i vackra Jämtland

Välkommen till en helg fylld av yoga, energi, återhämtning, stillhet och ljuvlig natur. Vi utforskar rörelse, asanas (yogapositioner), andning, meditation och närvarotekniker. Dynamisk och mer fysisk yoga blandas med lugn yin- och restorative yoga samt tid för reflektion och vila. Helgen ger dig möjlighet att landa in i dig själv med mer närvaro i, och kontakt mellan, kropp och själ.

 

ANMÄL DIG HÄR
Kursen är fullbokad. Du kan fortfarande anmäla dig till vår reservlista. 

 

Helgens innehåll:
 • Dynamisk yoga
 • Yinyoga – lugn yoga med fokus på bindväv, fascia och meridianer
 • Restorative yoga – meditativ och terapeutisk yoga
 • Meditation, andningstekniker och djupavslappning
 • Skapande reflektion, sharing, samtal
 • Närvaro och kontakt mellan kropp och själ

Kurstider:
19-21 oktober
Vi startar under förmiddagen fredagen den 19/10 och avslutar på eftermiddagen den 21/10.

Kurslängd:
Helgkurs

Lärare:
Kursen leds av Caroliné Fladvad som driver Dancing Yogini där hon håller kurser, retreats och workshops inom yoga, dans och rörelse.

För mer information om kursinnehåll:
caroline@dancingyogini.se

Avgift:
1200:-
I den administrativa avgiften på 1200 kr inkl. moms ingår lunch+kvällsmat, fika och material.

Boende:

För dig som vill bo på skolan under helgen är priset 395 kr/natt ink moms. I priset ingår logi med lakan och städ samt frukost. Det går bra att komma redan på torsdagen om man önskar.

 

Space

Kursledaren Caroline 

”Min största passion är rörelse. Rörelse inuti och genom kroppen, men också det konstanta flödet av rörelse i livet självt; både i dess detaljer och i sin helhet. Efter många år inom dansens värld som dansare och danslärare hittade jag yogan och blev tokförälskad – en förälskelse som nog kommit att bli en livskärlek. I yogan fortsätter utforskandet av rörelse – i kropp, sinne, känsla, andetag, stillhet. Yogan är något att alltid hitta hem till sig själv genom; både på och utanför mattan. Jag är bland annat utbildad inom GlobalYoga, Embodied flow, Body Mind Centering, Yinyoga med fokus på traditionell kinesisk medicin och Creative Dance. Mina klasser kännetecknas av kreativitet, lekfullhet, närvaro och känsla. Djup blandas med lätthet, skratt blandas med allvar. Jag vill att yoga ska kännas tillgängligt och spännande.”

Yogacaroline

Space

Avbokning

Du har rätt till 14 dagars ångerrätt från dagen du anmäler dig.
Efter dina 14 dagars ångerrätt gäller:
Avbokning fram till två veckor innan kursstart: 500 kr i administrativ avgift
Senare än två veckor till kursstart: Ingen återbetalning av kursavgift

Fullbokad kurs

Vi gör såklart allt för att alla som anmäler sig ska få en plats på kursen. Men om kursen skulle vara fullbokad så ställs du i kö på vår reservlista.

Inställd kurs

Vi har rätten att senast två veckor innan kursstart ställa in kursen om vi inte fått tillräckligt många deltagare. Självklart får du då tillbaka hela avgiften.

För mer information

Hittar du inte informationen du söker så kan du vid frågor om kurserna kontakta:
Mattias Nordqvist
E-post: mattias.nordqvist@birkafolkhogskola.se

 1. Finns det platser kvar på någon kurs?

  Ja, det kan finnas lediga platser på en del folkhögskolekurser, särskilt i början av terminerna. Hör av dig till oss för att få besked om det finns platser kvar på utbildningen du vill gå.

 2. Kan jag bo på Birka?

  Ja, vi har ett internat med ca 70 bäddar, vilket innebär att de kursdeltagare som vill kan bo på skolan. Internatet är en viktig del av folkhögskolans studiemiljö och ger dig chansen att bo en period på en plats du kanske aldrig skulle komma till annars.

 3. Vad kostar det att studera på Birka?

  Själva undervisningen på Birka är avgiftsfri. Däremot får deltagare betala för kurslitteratur, studiematerial, studieresor, lunch m.m. De som väljer att bo på internat betalar även för kost och logi. Kostnaderna varierar mellan olika utbildningar beroende på materialåtgång och finns specificerade under varje utbildning.