Musikutbildningar

På Birka har vi flera olika inriktningar inom musik. Hos oss får du utveckla ditt musicerande tillsammans med andra. Vi har en glädjefull, tillåtande och nyfiken inställning till musiken. Vi vill ge verktyg och inspiration till att låta musiken vara en del av ditt liv, vare sig du väljer att gå vidare med musiken professionellt eller inte.

Ansökningskurs

Under varje ansökningsperiod har vi en ansökningskurs där du får möjlighet att visa upp dina färdigheter. Dagarna kommer förutom spelproven att fokusera på att ge dig en upplevelse över hur det är att studera på Birka, genom att till exempel låta dig vara med på lektioner.
Söker du till introår jazz behöver du inte genomföra ett spelprov.

 

Läs mer om ansökningsdagarna

Birka tjej och kille jammar 72 dpi
_MG_7721

Vill du att våra musikdeltagare kommer till dig?

Vi gillar att visa vad vi kan.

Om du vill komma i kontakt med oss gällande event/konsertbokningar. k

Kontakta Åsa Okutani på mail – asa.okutani@birkafolkhogskola.se

Space

Nyfiken på vad som händer i  våra musikutbildningar?

Här nedan kan du hänga med i vad som händer i och runt omkring våra musikutbildningar, träffa några av våra deltagare och få en inblick i hur livet på Birka är.

Gäster

Titt som tätt får vi besök av intressanta gäster på våra musikutbildningar.

Jazz i Jemtland

Våra otroligt duktiga musikelever är förband till Jazz i Jemtland under tre tillfällen i vår:   Tis 22/1 Gamla teatern, …

 1. Får jag betyg på Folkhögskolan?

  Nej, folkhögskolan ger inga betyg i enskilda ämnen utan har ett eget bedömningssystem. Den som studerar på behörighetsgivande kurs (allmän kurs) kan få ett studieomdöme som är en sammanfattande bedömning av studieförmågan. Detta grundar sig på en gemensam bedömning som görs av alla dina lärare på skolan.

  Du kan också få ett behörighetsintyg där folkhögskolan intygar att du har uppnått en viss behörighet i ett ämne.

 2. Finns det platser kvar på någon kurs?

  Ja, det kan finnas lediga platser på en del folkhögskolekurser, särskilt i början av terminerna. Hör av dig till oss för att få besked om det finns platser kvar på utbildningen du vill gå.

 3. Vad är det för skillnad på folkhögskola och universitet/högskola?

  Folkhögskolan ger inte några akademiska högskolepoäng. På vissa av folkhögskolornas yrkesutbildningar studerar man dock på eftergymnasial nivå och då ställs ofta samma förkunskapskrav som för högskolans kurser, dvs grundläggande behörighet för högskolestudier.