Välkommen till en vecka där vi djupdyker in i yogans värld

Vi praktiserar och utforskar rörelse, asanas (yogapositioner), andning, meditation och närvarotekniker. Dynamiska och mer fysiska yogaklasser blandas med lugna yin- och restorativeyogaklasser samt tid för reflektion och vila. 

Under veckan har varje dag ett speciellt tema som går som en röd tråd längs hela dagen. Vi utforskar yogans olika delar och du får utrymme att fördjupa din yoga både själsligt och fysiskt oavsett om du är nybörjare eller erfaren. Kursen ger dig möjlighet att landa in i dig själv med mer närvaro i, och kontakt mellan, kropp och själ. Du får möjlighet att utforska och uppleva yogan och dig själv på nya sätt.

 

Kursens innehåll

 •  Dynamiska yogaklasser
 •  Yinyoga – lugna klasser med fokus på bindväv, fascia och meridianer
 •  Restorative yoga – meditativ och terapeutisk yoga för återhämtning
 •  Yogafilosofi och historia 
 •  Meditation
 •  Andningstekniker 
 •  Djupavslappning
 •  Skapande reflektion, sharing, samtal 
 •  Den yogiska kroppsbilden 
 •  Naturen som yogasal 
 •  Närvaro och kontakt mellan kropp och själ

Kurstider

Start: måndag 24/6
Slut: fredag 28/6

09.15 – 16.00

Antal deltagare

Max 20 personer

Administrativ avgift

I den administrativa avgiften på 2200 kr inkl. moms ingår visst kursmaterial samt fika och lunch måndag till fredag.

Lärare

Kursen leds av Caroline Fladvad som driver Dancing Yogini där hon håller kurser, retreats och workshops inom yoga, dans och rörelse.

Boende

Behöver du boende under sommarkursveckan?
Självklart kan du bo i våra fina internat under veckan, måndag till fredag.

Administrativ avgift för kursen, boende och helpension under veckan blir totalt 4280 kr

Om du önskar logi så anger du detta i din ansökan till sommarkursen.

 

LÄS MER OM VÅRT BOENDE

Birka rum 72 dpi
Yogacaroline

Kursläraren Caroline

”Min största passion är rörelse. Rörelse inuti och genom kroppen, men också det konstanta flödet av rörelse i livet självt; både i dess detaljer och i sin helhet. Efter många år inom dansens värld som dansare och danslärare hittade jag yogan och blev tokförälskad – en förälskelse som nog kommit att bli en livskärlek. I yogan fortsätter utforskandet av rörelse – i kropp, sinne, känsla, andetag, stillhet. Yogan är något att alltid hitta hem till sig själv genom; både på och utanför mattan. Jag är bland annat utbildad inom GlobalYoga, Embodied flow, Body Mind Centering, Yinyoga med fokus på traditionell kinesisk medicin och Creative Dance. Mina klasser kännetecknas av kreativitet, lekfullhet, närvaro och känsla. Djup blandas med lätthet, skratt blandas med allvar. Jag vill att yoga ska kännas tillgängligt och spännande.”

Space

Avbokning

Fram till den 1 juni kan du avboka din plats och få tillbaka hela summan.
Efter den 1 juni får du tillbaka kursavgiften minus en administrativ avgift på 500kr.

Fullbokad kurs

Vi gör såklart allt för att alla som anmäler sig ska få en plats på kursen. Men om kursen skulle vara fullbokad så ställs du i kö på vår reservlista.

Inställd kurs

Vi har rätten att senast två veckor innan kursstart ställa in kursen om vi inte fått tillräckligt många deltagare. Självklart får du då tillbaka hela avgiften.

För mer information

Hittar du inte informationen du söker så kan du vid frågor om kurserna kontakta Mattias Nordqvist

 1. Finns det platser kvar på någon kurs?

  Ja, det kan finnas lediga platser på en del folkhögskolekurser, särskilt i början av terminerna. Hör av dig till oss för att få besked om det finns platser kvar på utbildningen du vill gå.

 2. Kan jag bo på Birka?

  Ja, vi har ett internat med ca 70 bäddar, vilket innebär att de kursdeltagare som vill kan bo på skolan. Internatet är en viktig del av folkhögskolans studiemiljö och ger dig chansen att bo en period på en plats du kanske aldrig skulle komma till annars.

 3. Vad kostar det att studera på Birka?

  Själva undervisningen på Birka är avgiftsfri. Däremot får deltagare betala för kurslitteratur, studiematerial, studieresor, lunch m.m. De som väljer att bo på internat betalar även för kost och logi. Kostnaderna varierar mellan olika utbildningar beroende på materialåtgång och finns specificerade under varje utbildning.