Vill du skicka in din ansökan till en av våra utbildningar?
Här hittar du alla ansökningar som är öppna just nu:

Höstterminen 2020

 

 

 

 

light

 

Ansökan sommarkurser

Glöm inte bort att ansöka till våra sommarkurser!

 

konferenser

Se till att ha detta förberett för att kunna skicka in din ansökan.

 • Referenser, namn och telefonnummer till två referenspersoner.
 • Personbevis för studier. Om du har e-legitimation eller mobilt Bank-ID kan du själv skriva ut personbeviset från skatteverkets hemsidan eller ring 0771-567 567
 • Personligt brev, vem är du – kort historik, egenskaper, styrkor, intressen, varför söker du just denna utbildning, vilka är dina ambitioner och framtidsmål
 • Betyg och anställningsbevis
 1. Finns det platser kvar på någon kurs?

  Ja, det kan finnas lediga platser på en del folkhögskolekurser, särskilt i början av terminerna. Hör av dig till oss för att få besked om det finns platser kvar på utbildningen du vill gå.

 2. Kan jag bo på Birka?

  Ja, vi har ett internat med ca 70 bäddar, vilket innebär att de kursdeltagare som vill kan bo på skolan. Internatet är en viktig del av folkhögskolans studiemiljö och ger dig chansen att bo en period på en plats du kanske aldrig skulle komma till annars.

 3. Vad kostar det att studera på Birka?

  Själva undervisningen på Birka är avgiftsfri. Däremot får deltagare betala för kurslitteratur, studiematerial, studieresor, lunch m.m. De som väljer att bo på internat betalar även för kost och logi. Kostnaderna varierar mellan olika utbildningar beroende på materialåtgång och finns specificerade under varje utbildning.