Folkmusikhelger

Nu är det dags att anmäla sig till tre innehållsrika helger med folkmusik på Birka folkhögskola! Du får uppleva en glädjerik och lustfylld musikkurs vid natursköna Birka strand i Ås, strax utanför Östersund. Kursen är under tre helger fördelat över vinter/våren 2020.

Spänn stråkarna och värm upp rösten inför några roliga helger i musikens tecken!

 

ANMÄL DIG HÄR

Tider

Kurstillfällen: 

17 – 19  januari
14 – 16 februari
6 – 8 mars

Helgerna startar på fredagen kl. 18.00 och håller på till söndagen kl. 14.00

Lärare

Årets lärare är Kjell-Erik Eriksson och Rickard Näslin.

Kjell-Erik Eriksson är fiolspelare och grundlade sitt intresse för folkmusik i tidig ålder under uppväxten i Offerdal. Detta intresse skulle så småningom leda till ett heltidsyrke som frilansande folkmusiker. Han jobbar på folkmusiklinjen på Birka folkhögskola och spelar bl.a i banden Hoven Droven, Triakel, Bo lyckligs gammeldansorkester.

Rickard Näslin, Riksspelman
I början av 70-talet for han och några spelkompisar runt i bygderna och lärde sig låtar av äldre traditionsbärare som Erik Nirsa i Backen,  Ante Falk i Stavre, Kristian Oskarsson i Björkede, Karl Ersa i Husås m. fl. Sedan dess har mycket vatten runnit i fjällbäckarna och han har haft många kurser genom åren, medverkat på, och även producerat ett antal skivor, samt givit ut 6 nothäften med såväl traditionella som nygjorda låtar.

Musikinstrument

Administrativ avgift

3800 kr ink. moms
I den administrativa ingår material i form av noter, samt 2 luncher, 1 middag, 2 kvällsfika och 2 frukostar per helg.

Boende

Rum i korridor med gemensam dusch, toalett och kök samt städ, lakan och handdukar350 kr per/ natt.

Boka boende: Ange i anmälan om du vill ha boende, och vilket typ av boende du vill ha.  

Birka rum 72 dpi

 

 

ANMÄL DIG HÄR

 

Avbokning

Du har rätt till 14 dagars ångerrätt från dagen du anmäler dig.
Efter dina 14 dagars ångerrätt gäller:

Om du får förhinder och meddelar oss detta senast två veckor före kursstart, återbetalar vi det belopp du betalat in minskat med 500 kr, som är en administrativ kostnad.

Anmäler du återbud senare än två veckor innan kursstart återbetalas inte det inbetalda beloppet. Undantag för detta görs om du blir sjuk, då krävs ett läkarintyg som bekräftar att du p.g.a. sjukdom inte kan delta i kursen. Den administrativa kostnaden på 500:- återbetalas inte.

Fullbokad kurs

Vi gör såklart allt för att alla som anmäler sig ska få en plats på kursen. Men om kursen skulle vara fullbokad så ställs du i kö på vår reservlista.

Inställd kurs

Vi har rätten att senast två veckor innan kursstart ställa in kursen om vi inte fått tillräckligt många deltagare. Självklart får du då tillbaka hela avgiften.

För mer information

Kontakta Maria Nyqvist