Nordic Soundscapes kurshelg för folkmusikstudenter

 

Edsåsdalen, Åre

 

Välkomna att kickstarta hösten med en inspirerande helg i vackra Edsåsdalen!

Nordic Soundscapes bjuder in folkmusikstudenter från hela landet till gemensam kurshelg i Birka Folkhögskolas regi. Vi är mycket glada att ha Lena Willemark och Jonas Knutsson som årets kursledare. För helgens program, konserter, aktiviteter och praktisk information, se nordicsoundscapes.se

Kurstider

Fredag 6/9 kl 9.00 till söndag 8/9 kl 15.30

Årets kursledare

Jonas Knutsson
Foto: Markus Åkebo

Jonas Knutsson är en av Sveriges främsta saxofonister och folk-, jazz- och improvisationsmusiker. Han sammanför jazzens språk med folkmusikens i många olika konstellationer, såväl svenska som internationella. Jonas undervisar på olika nivåer och komponerar, arrangerar och producerar musik.

Lena Willemark

Foto: Mats Lefvert

Legendariska artisten Lena Willemark har kommit att bli en centralgestalt inom den svenska folkmusiken och en banbrytande genreöverskridande sångerska. Hon har tagit emot fem Grammisar, är ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien samt Riksspelman.

Praktiskt information

Kursen vänder sig till studerande på landets folkmusikutbildningar, anmäl er som grupp/klass eller individuellt, även lärare är varmt välkomna. Kostnad för kursen är 200 kr, medtag eget instrument. Kursavgiften går att betala via Swish.

Anmälan

Individuell anmälan görs här på hemsidan. För anmälan av grupp och gruppfakturering maila anmälan med uppgifter om deltagarna till Jens Comén.

Anmälan ska innehålla namn, personnummer, vilken skola du tillhör, ditt instrument, ev allergier eller övrig kostinfo. Fält för att lämna uppgifter i anmälan.

Boende och mat

Deltagare från folkmusikutbildningarna bor gratis i 4-bäddsrum på vandrarhemmet Renfjällsgården (medtag sängkläder).

Prisvärt frukost/lunchpaket erbjuds för 450 kr.

Möjlighet finns att laga middagar själv, närmaste matbutik finns i Undersåker, 10 km bort så planera gärna matlagningen. För info om andra alternativ för boende/mat se Edsåsdalens hemsida.

Resa hit

Vi rekommenderar de som har möjlighet att ta nattåget till Undersåker. Meddela Jens för hämtning vid tåget, meddela också om du/ni kommer redan torsdag kväll så ordnar vi extra övernattning.

För frågor, anmälan, reseplanering osv kontakta  Jens Comén eller 070-7468325

TILLBAKA