Schack

Den här kursen är för dig som vill lära dig om schack och utveck­las som spelare. Kanske har du spelat med vänner och bekanta, eller på internet, och önskar ta dig vidare men vet inte riktigt hur det ska gå till. 

Vi kommer att ägna oss åt både taktik (tricks och fäl­lor) och strategi (långsiktig planering). Vi kom­mer att gå igenom ett schackpartis olika faser: öppning, mittspel och slutspel. Vi kommer att analysera beröm­da partier och lösa problem tillsammans, och natur­ligt­vis kommer vi att träna genom att spela. Eventuellt avslutas kursen med en min­dre informell turnering. 

Vi tror att du behärskar de grundläggande reglerna, även om det inte är helt nödvändigt. Om du är en hemmaspelare eller en lägre ran­kad klubbspelare kommer du att ha gott utbyte av kursen.

Kurstider: 

Onsdagar kl 18 – 21 med start onsdag 16 februari. Tiderna kan justeras efter önskemål i gruppen.

Kurslängd:
10 sammankomster 1 gång/vecka.

Administrativ avgift:
1800:-
I den administrativa avgiften på 1800 kr inkl. moms ingår fika och material.

Lärare:

Anders Nylén

 

 

Avbokning

Du har rätt till 14 dagars ångerrätt från dagen du anmäler dig.
Efter dina 14 dagar ångerrätt gäller:

Om du får förhinder och meddelar oss detta senast två veckor före kursstart, återbetalar vi det belopp du betalat in minskat med 500 kr, som är en administrativ kostnad.

Anmäler du återbud senare än två veckor innan kursstart återbetalas inte det inbetalda beloppet. Undantag för detta görs om du blir sjuk, då krävs ett läkarintyg som bekräftar att du p.g.a. sjukdom inte kan delta i kursen. Den administrativa kostnaden på 500:- återbetalas inte.

Fullbokad kurs

Vi gör såklart allt för att alla som anmäler sig ska få en plats på kursen. Men om kursen skulle vara fullbokad så ställs du i kö på vår reservlista.

Inställd kurs

Vi har rätten att senast två veckor innan kursstart ställa in kursen om vi inte fått tillräckligt många deltagare. Självklart får du då tillbaka hela avgiften.

För mer information

Hittar du inte informationen du söker så kan du vid frågor om kurserna kontakta:
Maria Nyqvist

Ansökan - Kortkurs

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Ansök nu