Folkmusik på distans med Kjell-Erik

Under våren träffas vi varannan onsdag kl 19.00 i helgrupp och lär oss låtar, pratar stråke, sväng, stämspel, teknik och komp. Vi lyssnar på arkivinspelningar och försöker lära oss tricks från äldre spelmän, diskuterar likheter och olikheter. Vi grottar ner oss i låtar, traditioner och historier. Veckan därpå får du en enskild 40 minuters lektion med Kjell-Erik. Då jobbar vi med dina eventuella funderingar runt låtarna eller du kanske har något speciellt du vill bli bättre på.

Häng med, detta blir kul!

Kursen är nu fullsatt!

Kurslängd

Startdatum: 3 februari 2021

Slutdatum: 26 maj 2021

Sista ansökningsdag: 29 januari 2021

Max 12 deltagare

Som en del av distanskursen kommer du att erbjudas möjlighet att delta på våra populära folkmusikhelger med Kjell-Erik Eriksson och Emma Härdelin som lärare. Datum för helgkursen är 12 – 14 mars, 23 – 25 april och 14 – 16 maj. Läs mer om kursen och anmäl dig här. Administrativ avgift och eventuell logi för Folkmusikhelger faktureras separat. Observera att du inte är automatiskt anmäld till helgkursen, utan behöver anmäla dig till via formuläret på kurssidan.

Teknik

Du behöver ha bra uppkoppling och dator eller surfplatta med mikrofon och headset. Under kursen jobbar vi i Teams. Det får du tillgång till via Birka folkhögskola. Där finns möjligheter att spara ljudfiler och lyssna på inspelningar och titta på film.

 1. Studiekostnader Folkmusik distans

  Studiekostnader

  Serviceavgift 300 kronor. OBS! att efter den tredje skolveckan betalas inte serviceavgiften tillbaka om du väljer att avsluta dina studier.

  Kursavgift för kursen Folkmusikhelger tillkommer.

  Kostnader för kursmaterial kan tillkomma.

 2. Behörighetskrav Folkmusik distans

  Behörighetskrav

  Du måste fylla 18 år det år du påbörjar utbildningen. Du har grundskola eller påbörjat/avslutat gymnasium. Du bör vara van att spela på gehör och känd med ditt instrument.