Online Video Creator

Är du en kreativ person som brinner för att berätta storys? Vill du satsa på att nå ut med rörlig bild online? Då har du kommit rätt. Online Video Creator är en utbildning för dig som vill skapa intresseväckande och bra videofilmer i sociala medier.

 1. Läs mer

  År 2020 beräknas 80 % av trafiken på internet bestå av video. Webben håller på att bli en TV. I dag kan alla vara sin egen TV-producent. På Youtube med 1,3 miljarder användare laddas det upp 300 timmar video varje minut. Behovet av utbildade aktörer inom online video är enormt. Branschen, liksom yrkesrollen online video creator, är i ständig utveckling. Kursen Online Video Creator riktar sig till dig som vill nå ut med rörligt innehåll i sociala medier, oavsett bakgrund och story. Du kan vara youtuber, kommunikatör, konstnär, journalist, författare, artist, lärare eller något helt annat. Alla har en story att berätta, och det finns publik för (nästan) allt. Vi utrustar dig med ett sätt att tänka och handla som är viktigt för dig som självgående videokreatör.

  Så, är du redo att starta storyn?

Om programmet

Start: 24 augusti 2020
Ansök senast: 10 augusti 2020
Utbildningslängd: Ett läsår, med start i augusti 2020 och slut i juni 2021. Utbildningen motsvarar 38 veckors heltidsstudier.
Utbildningsform: Distans med åtta platsträffar, varav sju på Birka Folkhögskola i Östersund, Jämtland, och en i Stockholm. Platsträffarna är obligatoriska. Praktik i åtta veckor.

 1. Kursinnehåll och mål

  Kursinnehåll

  • Innehållsstrategi för sociala medier
  • Konceptutveckling – online storytelling, dramaturgi etc.
  • Produktionslinjen moment för moment – vlog, live etc
  • Produktion – kamera, ljus, ljud, redigering, efterbearbetning
  • Genomgång teknik
  • Distribution, publikanalys, analysverktyg, optimering
  • Grunder inom rörlig bild och sociala medier – trender, historia och kritiska förhållningssätt
  • Grunder inom eget företagande
  • Workshops med inbjudna föreläsare och branschföreträdare
  • Digital portfolio
  • Åtta veckors praktik

  Mål

  Efter utbildningen kommer du att ha

  • Utvecklat kunskap för att starta storys på olika plattformar (Youtube, Facebook, Instagram etc.)
  • Färdighet att producera och självdistribuera dig online
  • Lärt dig verktyg för att hantera, utveckla och förbättra innehåll i de digitala kanaler som finns
  • Kompetens att driva eget företag inom online video eller verka som specialist inom branschen
  • Fått en bra grund för vidare studier
 2. Närvarokrav och intyg

  Närvaro

  Att studera hos oss förutsätter ett aktivt deltagande under lektionerna. För Birka folkhögskola gäller att för heltidsstudier ha 80% närvaro eller mer. Skolan rapporterar till CSN två gånger per år. Det vi tittar på då är att kursdeltagaren följer sin individuella studieplan, dvs deltagaren förväntas nå sina studieresultat inom planerad tid. Om närvaron understiger 80% kan det innebära att du inte kan tillgodoräkna dig tiden du studerat. Det kan också påverka dina möjligheter att få studiemedel i framtiden.

  Intyg

  Efter dina fullgjorda studier får du ett studieintyg.

 3. Krav på behörighet och utrustning

  Behörighetskrav

  • Du ska ha fyllt 18 år senast det år du påbörjar utbildningen
  • Du ska ha gått ut gymnasiet
  • Du ska ha tidigare erfarenhet av rörlig bild och sociala medier

  Krav på utrustning

  Kursen har fokus på kreativitet och innehåll, och inte på teknik. Det krävs inte avancerad utrustning, men däremot förutsätts det att du har tillgång till åtminstone mobiltelefon, dator med installerat redigeringsprogram, vilket går att ladda ner gratis, och hörlurar. Du ska kunna använda din utrustning både hemma och på platsträffar.

 4. Studiemedel och studiekostnader

  Studiemedel

  Utbildningen är studiemedelsberättigad och du söker studiemedel via www.csn.se. Har du frågor, så kan du vända dig till Ingela Hjelm, studie- och yrkesvägledare. Du når henne på telefon 063-14 68 13 och e-post.

  Studiekostnader

  Utbildningen är avgiftsfri men en serviceavgift på 300 kronor tillkommer. OBS! att efter den tredje skolveckan betalas inte serviceavgiften tillbaka om du väljer att avsluta dina studier. Resor och boende till platsträffarna tillkommer. Har du frågor, så kan du vända dig till Carina Blad, servicechef. Du når henne på telefon 072-237 55 30 och e-post.

Få det bästa nätverket

I den här branschen är det viktigt att ha ett bra nätverk. Därför ser vi till att du under våra platsträffar får workshops, föreläsningar och träffa flera av de stora aktörerna inom branschen, samt inte minst möta och jobba tillsammans med andra innehållsskapare. Bland annat samarbetar vi med:

YouTube, Vlad Reiser, United ScreensSplayEpidemic sound, PlayAd Media Group, IngagerSVT, Aftonbladet TVÅre media network, Nexico, GZESpotlight PR Consurge content bureau,  Influencers of Sweden, TV4 , Utbildningsradion, Think Agency, House of Radon, Diktator TV, Makeriet, Social Video, Internetmedia, Ridebrain, Expressen TV, Julien Magic, Sveriges RadioAETV.

Dennis

”Online Video Creator har hjälpt mig att få jobb som redigerare och utvecklat mina kunskaper enormt mycket, även fast jag trodde att jag redan kunde mycket”

Möt DennisMöt alla deltagare

”Här känner jag mig mer fri än jag någonsin har gjort i skolan”

Möt EllenMöt alla deltagare

Ellen

Nyhetsbrev Online Video Creator

Vill du få mer information om Online Video Creator?
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Fil dr, utbildningsledare
Online Video Creator
070-746 42 64

Ansökan Online Video Creator

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

 

Ansök nu