Jägarexamen Intensivkurs

Vill du ta jägarexamen? Då är detta kursen för dig!

Under fem intensiva dagar kommer vi att ha teori på förmiddagarna och praktiska övningar på eftermiddagarna. Vi börjar dagarna klockan 8, äter lunch på skolan,  samåker till skjutbanan och avslutar sent på kvällarna för att hinna med allt!

På torsdagen avlägger vi teoriprov och på fredagen skjutprov med provledare från Jägareförbundet.

Observera att du innan kursstart ska ha köpt och läst kurslitteraturen så du har en del förkunskaper. Skolan garanterar inte att jägarexamen är klar inom kursveckan då det kan krävas omprov och omskjutning. Då tillkommer extra avgifter för det.

Inställda sommarkurser 2020

Tyvärr har vi tvingats ta det tråkiga beslutet att ställa in sommarkursen 2020 på Birka Folkhögskola. Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och ser att det är svårt att genomföra kurserna. Vi välkomnar dig i stället till nästa års sommarkursvecka som går av stapeln veckan efter midsommar 2021. Vi kommer att försöka anordna samma kursutbud. Du som har en plats nu, behåller din plats till nästa år. Vi kommer kontakta dig i februari 2021 och då får du bekräfta om du vill behålla platsen. Så boka in i almanackan redan nu.

Vi planerar att hålla kurser på helger under hösten men läget är för osäkert för att kunna ta beslut om det i nuläget. Tack för ert tålamod och välkomna till Birka Folkhögskola nästa sommar. Håll utkik på vår hemsida för information om helgkurser.

 

 

Kurstider

Start: måndag 22/6
Slut: fredag 26/6

Antal deltagare

Max 12 personer

Administrativ avgift

I den administrativa avgiften på 3000 kr inkl. moms ingår visst kursmaterial samt fika och lunch måndag till fredag. Avgifter som tillkommer är studiematerial för ca 795 kronor (finns på Jägarförbundets hemsida) samt ammunitions- och provavgifter (se Östersunds jaktskytteklubbs hemsida och Jägarförbundets hemsida).

Ledare

Kursledare är Stefan Sjöberg.

Boende

Behöver du boende under sommarkursveckan?
Självklart kan du bo i våra fina internat under veckan, måndag till fredag.

Administrativ avgift för kursen, boende och helpension under veckan blir totalt 6400 kr

Om du önskar logi så anger du detta i din ansökan till sommarkursen.

 

LÄS MER OM VÅRT BOENDE

Rum för boende

 

Avbokning

Fram till den 1 juni kan du avboka din plats och få tillbaka hela summan.
Efter den 1 juni får du tillbaka kursavgiften minus en administrativ avgift på 500kr.

Fullbokad kurs

Vi gör såklart allt för att alla som anmäler sig ska få en plats på kursen. Men om kursen skulle vara fullbokad så ställs du i kö på vår reservlista.

Inställd kurs

Vi har rätten att senast två veckor innan kursstart ställa in kursen om vi inte fått tillräckligt många deltagare. Självklart får du då tillbaka hela avgiften.

För mer information

Kontakta Maria Nyqvist

Ett fel uppstod, vänligen försök igen.
Tack!

Ansökan - Sommarkurs

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.