Yogavecka

Vill du hitta lugnet? Titta inåt! Välkommen till denna yogavecka där vi utforskar yinyoga, mediyoga och breathwalk. Yoga handlar om att skapa djupgående balans mellan kropp och sinne, kropp och själ. Under denna vecka på Birka Folkhögskola får du möjlighet att utforska yogan, hitta lugnet och balansen mellan kroppen och ditt inre.

Yinyoga är en meditativ och lugn yogaform för dig som vill släppa på stressen i sinnet och kroppen. Yinyogan går på djupet och görs i sittande eller liggande positioner som hålls 3 – 5 minuter.

Mediyoga är en terapeutisk form av kundaliniyogan. I MediYogan är andningen central och rörelserna enkla, mjuka och inkännande.

Breathwalk är en utveckling av kundaliniyogan, där yogan görs till fots ute i naturen. Breathwalk involverar alla delar av vår kropp och vårt sinne och innehåller uppvärmande övningar och mjuk promenad med olika andningsmönster kopplade till stegen.

Inställda sommarkurser 2020

Tyvärr har vi tvingats ta det tråkiga beslutet att ställa in sommarkursen 2020 på Birka Folkhögskola. Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och ser att det är svårt att genomföra kurserna. Vi välkomnar dig i stället till nästa års sommarkursvecka som går av stapeln veckan efter midsommar 2021. Vi kommer att försöka anordna samma kursutbud. Du som har en plats nu, behåller din plats till nästa år. Vi kommer kontakta dig i februari 2021 och då får du bekräfta om du vill behålla platsen. Så boka in i almanackan redan nu.

Vi planerar att hålla kurser på helger under hösten men läget är för osäkert för att kunna ta beslut om det i nuläget. Tack för ert tålamod och välkomna till Birka Folkhögskola nästa sommar. Håll utkik på vår hemsida för information om helgkurser.

 

Kursens innehåll

  • Yinyoga
  • Mediyoga
  • Breathwalkpass

Kurstider

Start: måndag 22/6
Slut: fredag 26/6

09.15 – 16.00

Antal deltagare

Max 20 personer

Administrativ avgift

I den administrativa avgiften på 2500 kr inkl. moms ingår visst kursmaterial samt fika och lunch måndag till fredag.

Lärare

Kursen leds av Greta Toreskog Beckman.

Boende

Behöver du boende under sommarkursveckan?
Självklart kan du bo i våra fina internat under veckan, måndag till fredag.

Administrativ avgift för kursen, boende och helpension under veckan blir totalt 4600 kr

Om du önskar logi så anger du detta i din ansökan till sommarkursen.

LÄS MER OM VÅRT BOENDE

Birka rum 72 dpi

 

Avbokning

Fram till den 1 juni kan du avboka din plats och få tillbaka hela summan.
Efter den 1 juni får du tillbaka kursavgiften minus en administrativ avgift på 500kr.

Fullbokad kurs

Vi gör såklart allt för att alla som anmäler sig ska få en plats på kursen. Men om kursen skulle vara fullbokad så ställs du i kö på vår reservlista.

Inställd kurs

Vi har rätten att senast två veckor innan kursstart ställa in kursen om vi inte fått tillräckligt många deltagare. Självklart får du då tillbaka hela avgiften.

För mer information

Kontakta Maria Nyqvist

Ett fel uppstod, vänligen försök igen.
Tack!